ExperienceEarth Foundation
 
De impact van reizen
Ga naar doneren

 


Reizen draagt bij aan een betere wereld

De ExperienceEarth Foundation beoogt reizigers te laten bijdragen aan een betere wereld. De stichting is eind 2022 opgericht op initiatief van Harco van Uden, directeur-eigenaar van ExperienceTravel ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de reisorganisatie.

"Bij ExperienceTravel ervaren wij onze reizigers als betrokken mensen die op reis geïnspireerd raken om beter voor onze planeet te zorgen. Samen met onze reizigers willen wij het graag steeds een beetje beter doen. Dat doen wij door onze reizigers met ExperienceEarth te inspireren met duurzame reisconcepten. We werken actief samen met lokale reispartners die bijdragen aan de bescherming van natuur en cultuur, werkgelegenheid en wederzijds begrip tussen de reizigers en de lokale gemeenschap bevorderen. Daarnaast streven wij ernaar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten omwille van toekomstige generaties. Van elke reis die bij ExperienceTravel wordt geboekt, gaat 1% van de reissom naar de ExperienceEarth Foundation. Met de opbrengsten worden diverse projecten gesteund die het doel van de ExperienceEarth Foundation ondersteunen".

Harco van Uden
Voorzitter ExperienceEarth Foundation

 

De impact van reizen

Reizen heeft op meerdere manieren impact op de wereld. In de huidige maatschappij ligt de focus voornamelijk op de gevolgen voor het klimaat. Dat daar iets moet gebeuren is evident. Echter, als we kijken naar de ‘bigger picture’, heeft reizen op nog veel meer manieren impact. Reizen is van vitaal belang voor veel bestemmingen waar grofweg een op de tien mensen werkzaam is in het toerisme. Reizen helpt armoede te verminderen en economieën te versterken. Inkomsten uit toerisme kan mensenlevens echt veranderen, flora en fauna in stand houden en cultureel erfgoed veiligstellen. Het is een vorm van herverdeling van rijkdom die onderwijs en gezondheidszorg ontsluit en de infrastructuur verbetert. Het bevordert wederzijds begrip tussen culturen en levert persoonlijk geluk. Klik hier voor een toelichting op de 7 pijlers die wij hanteren.

 


 


Bewustwording

Al 25 jaar geven reizigers ExperienceTravel het vertrouwen om persoonlijke reizen op maat samen te stellen naar inmiddels meer dan 120 bestemmingen wereldwijd. Hierbij ligt de focus op het beleven van unieke ervaringen. Juist onze individuele aanpak blijkt vele voordelen te bieden op lokaal niveau, van behoud van natuur en cultuur tot het creëren van werkgelegenheid en wederzijds begrip tussen verschillende culturen. Het 25-jarig jubileum van ExperienceTravel vormde een prachtige aanleiding om onze inspanningen op alle plekken in de wereld waar wij actief zijn, extra vleugels te geven. Dat doen we met de
ExperienceEarth Foundation. Het is onze ambitie om in 2024 actief € 1.000.000 bij te dragen aan zorgvuldig geselecteerde projecten. 

 


Ambassadeur

ExperienceTravel werkt al meer dan 20 jaar samen met astronaut en WWF-ambassadeur André Kuipers en zijn vrouw Helen Kuipers-Conijn op het gebied van duurzaamheid en het uitvoeren van reizen waarbij André zijn unieke ervaringen en de 'bigger picture’ vanuit de ruimte op onze mooie, maar kwetsbare planeet deelt.

ExperienceEarth Foundation bestuursleden 

Harco van Uden, voorzitter
Helen Kuipers-Conijn, secretaris
René van de Pol, penningmeester

Beloningsbeleid: het bestuur is onbezoldigd